submenu

nieuws

Nederlands leren - informatie vragen en inschrijven

06/04/2018
Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert infodagen over de lessen Nederlands in onze regio.

BOER! Een nieuwe cd voor kinderen die Nederlands leren

28/03/2018
BOER! is het nieuwe product van Lennaert Maes en Andries Boone. Het is hun tweede cd voor kinderen die Nederlands leren en dus de opvolger van de succesvolle cd de ReisRus.

Een leven vol daken en straten. Willy Vigouroux, dakwerker en ex-wielrenner

20/02/2018
Sommigen zullen zich Willy Vigouroux (61) nog herinneren als wielrenner, anderen als dakwerker. Ook zijn vader hield van het wielrennen én Willy volgde hem op in een rij van drie generaties dakwerkers.

Kerkhof krijgt grootschalige opfrisbeurt, gemeentehuis krijgt park

20/02/2018
Een verstedelijkt gebied als de Rand rond Brussel heeft publieke toegang tot natuur nodig om zijn leefbaarheid te verhogen. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) trekt hiervoor 1,6 miljoen euro uit.

Sluiting eindejaar

28/11/2017
Tijdens de kerstvakantie is je gemeenschapscentrum gesloten van vrijdag 22 december t.e.m. zondag 7 januari. Vanaf maandag 8 januari staan we weer voor je klaar.

Erwin Vander Oost heeft eigen restaurant in Halle

06/11/2017
Vandaag worden kookboeken met duizenden verkocht, je kan geen televisiezender meer bedenken zonder kookprogramma’s. Alle tijdschriften en kranten publiceren artikels over eten. Daarom praten wij met Erwin Vander Oost, een jonge kok die met zijn twee voeten op de grond staat.

Hugo O, de schaapherder van het Pajottenland

06/11/2017
Tijdens Open Monumentendag hadden we het genoegen hem aan het werk te zien in de boomgaard van Felix De Boeck. Hugo, met zijn schapen en geiten en zijn twee prachtige honden. Benieuwd naar de mens achter de schaapherder gingen we een praatje met hem maken in de Wolfsputten in Dilbeek, waar hij op da

Uitkijken naar de Sint met Jan De Smet

06/11/2017
Wie zich afvraagt hoe het met Jan De Smet gaat sinds de Nieuwe Snaar haar hele instrumentencollectie aan de haak hing, kunnen we geruststellen: het gaat opperbest met hem: ‘Ik heb een geregeld ongeregeld leventje. En dat doet me deugd.’

Eindejaarsreceptie Cultuurraad Drogenbos, nieuwe locatie !

30/10/2017
Goede gewoontes dienen te worden voortgezet, zo ook de eindejaarsreceptie van de Cultuurraad van Drogenbos.

Jubileumjaar voor Dansgroep ‘Do Si Do’

30/10/2017
Dansgroep ‘Do Si Do’ mag dit jaar 35 kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. Om dit te vieren worden er heel het jaar door verschillende workshops gegeven.

Op zoek naar onafhankelijke bestuurders

24/10/2017
In het kader van het decreet deugdelijk bestuur moet vzw 'de Rand' zijn Raad van Bestuur herschikken. De organisatie zoekt daarom onafhankelijke bestuurders. Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

Voorlezers gezocht

07/09/2017
Ook dit schooljaar lezen vrijwilligers aan huis voor bij anderstalige kinderen of bij kinderen die nog niet zo goed Nederlands spreken. In een voorleesgezin heb-ben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal.

Een zeepbel in je hoofd

07/09/2017
De dromerige clown Pronto reist de wereld rond met zijn zeepbellencircus en ontdekt samen met kinderen de wondere wereld van de toverzeepbellen.

Jeannine Vanzeebroeck

07/09/2017
Het leven van Jeannine Vanzeebroeck kan je samenvatten in woelige kinder- en schooljaren, een groot engagement in de Chiro en in de terugkeer naar Drogenbos voor het toneel en de heemkundige kring.

Jonge spruiten op onderzoek

07/09/2017
Mama’s en papa’s uit Drogenbos die hun baby willen laten opvolgen door Kind en Gezin, kunnen daarvoor voortaan terecht in hun eigen gemeente. Het steunpunt/consultatiebureau in Passage 4 is een succes.

Boekenbende zoekt voorlezers

07/09/2017
Ook dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal.

Gordelfestival 2017 rijdt klassieke 100 km in peloton

25/06/2017
Het programma van het Gordelfestival 2017 is bekend. Blikvangers zijn de Gordelklassieker - de beroemde lus van 100 km die voor het eerst in peloton gereden wordt - en optredens van Stan Van Samang, Natalia, Kaatje en Kapitein Winokio.

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

Het voorleeshuis

28/02/2017

Kindertheater met De Proefkonijnen

04/01/2017
Theatermaker en auteur Randall Van Duytekom is de drijvende kracht achter De Proefkonijnen, een productiehuis waar jong theatertalent kansen krijgt. Hij schreef de twee fantasievolle kindervoorstellingen waarmee De Proefkonijnen tijdens de wintermaanden de Muse en de Moelie opwarmen.

Nederlands leren

30/08/2016

Liedjes voor kinderen die Nederlands leren

17/03/2016
Wie Nederlands leert, oefent de taal het best in de vrije tijd. Dat is ook zo voor kinderen. De liedjes van de ReisRus helpen hen daarbij. Lennaert Maes en Andrei Bonski brengen een cd uit met liedjes voor kinderen die Nederlands leren.