submenu

nieuws

Week van de Belgische Muziek: Ode aan de Belgische muziek!

14/02/2021
Tijdens de Week Van De Belgische Muziek wordt muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights gezet. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek.

Digitaal communiceren

18/12/2020
De gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' geven verenigingen graag tips over hoe ze digitaal contact houden met hun leden.

Vacature: Stafmedewerkers jeugd en sport voor GC de Kam

15/12/2020
Wij zoeken een stafmedewerker jeugd en sport voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem. Ben jij de geschikte kandidaat?

FeliXart Museum

01/12/2020
Het FeliXart Museum heeft op dit ogenblik meer dan de wind in de zeilen. Met zijn tweesporenbeleid – enerzijds de focus op kunst en tentoonstellingen, anderzijds op natuur en omgeving – worden prachtige dingen gerealiseerd.

Vijftig jaar Davidsfonds

23/11/2020
De Davidsfonds-afdeling van Drogenbos viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Al klopt dat niet helemaal....

Olivier en Sue brengen de Thaise streetfoodcultuur naar België.

17/11/2020
Olivier en Sue brengen de Thaise streetfoodcultuur naar België. In hun foodtruck Chang Noi bereiden ze traditionele gerechten uit de Thaise keuken, met de nadruk op superverse ingrediënten. Ook voor hen was corona een stevige streep door de rekening. #changnoi #streetfood #kaaskrabber Foto: Tine D

E-sportcompetitie brengt gamers samen

07/09/2020
De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun willen de gamers van de zes faciliteitengemeenten en Overijse verenigen in e-sportteams, die samen een gaming-liga vormen. Maak je klaar voor een gaming battle tussen de gemeenschapscentra.

GAMEN EN CHATTEN, OOK DIT IS GEMEENSCHAPSVORMING

01/07/2020
Gemeenschapsvorming via een onlinetool, werkt dat? Zeker en vast! De Muse en Just4Fun bouwen samen aan een online gemeenschap rond gamen. We zoeken jongeren en geïnteresseerde volwassenen die het gamen in de vingers hebben en samen met anderen willen gamen.

Jeugd- en sportbeleidsplannen 2020-2025 goedgekeurd

23/04/2020
Vzw ‘de Rand’ voert het jeugd- en sportbeleid in die faciliteitengemeenten waar het gemeentebestuur dit niet opneemt. Het gaat om gemeenten die destijds geen jeugd- of sportbeleidsplan indienden en waar de voorziene middelen niet ingekanteld werden in het gemeentefonds.