submenu

nieuws

FeliXart museum

10/09/2020
In de boomgaard van Felix De Boeck, in het hart van de gemeente, grazen sinds kort twee koeien. De Boeck zelf was erg gehecht aan zijn eigen koeien en verzorgde ze met veel liefde. Het FeliXart Museum wil nu hetzelfde doen, samen met de inwoners van Drogenbos.

Gemeentelijk basisschool en ouderraad De Wonderwijzer

10/09/2020
Manu Coone en Toni Van de Voorde zijn respectievelijk directeur en voorzitter van de ouderraad in gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer. Ze proberen elk op hun manier het schoolleven zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien beseffen ze allebei dat teamwerk van cruciaal belang is.

E-sportcompetitie brengt gamers samen

07/09/2020
De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun willen de gamers van de zes faciliteitengemeenten en Overijse verenigen in e-sportteams, die samen een gaming-liga vormen. Maak je klaar voor een gaming battle tussen de gemeenschapscentra.

Vzw de Rand wenst u een fijne Vlaamse Feestdag

11/07/2020
Corona maakt een fysiek samenzijn moeilijk maar via deze video wil vzw de Rand toch even stilstaan bij de Vlaamse Feestdag.

GAMEN EN CHATTEN, OOK DIT IS GEMEENSCHAPSVORMING

01/07/2020
Gemeenschapsvorming via een onlinetool, werkt dat? Zeker en vast! De Muse en Just4Fun bouwen samen aan een online gemeenschap rond gamen. We zoeken jongeren en geïnteresseerde volwassenen die het gamen in de vingers hebben en samen met anderen willen gamen.

Wij zijn terug open!

22/06/2020
Vanaf maandag 8 juni opent GC de Muse opnieuw de deuren voor publiek. En daar zijn we heel blij om. Uiteraard willen we dat alles veilig verloopt: lees hieronder alle voorzorgsmaatregelen.

Nieuw leven voor Catala

19/05/2020
22 december 2015 was een zwarte dag voor de papierfabriek Catala in Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. De fabriek ging failliet en 83 werknemers stonden op straat. Een monument verdween.

nieuws uit het FeliXart Museum

19/05/2020
Na een lente in lockdown, gaan we vermoedelijk ook een zomer in eigen land tegemoet. Velen zullen dromen van exotischere oorden verder weg. Anderen hebben misschien de eenvoud van het thuis zijn en hun dorp leren waarderen en kijken er naar uit om de pareltjes dicht bij huis, in eigen streek te (her

Huisdokter André Lerminiaux (76) is gestopt met praktijk in Drogenbos

19/05/2020
Huisdokter André Lerminiaux is na net geen halve eeuw gestopt met zijn dokters- praktijk in de Kerkstraat in Drogenbos. Op die tijd zag hij het beroep fel veranderen. ‘Vroeger moest ik altijd beschikbaar zijn. Als er iemand een hartaanval kreeg, was ik er als eerste bij.’

Jubileumfeest verenigingen

19/05/2020
2020 is het jaar waarin het coronavirus ons herinnert aan onze kwetsbaarheid. Het is ook het jaar waarin heel wat verenigingen, die nog altijd het sociale weefsel van onze gemeenschap vormen, hun jubileum vieren op 4 en 5 september. Een overzicht van de jarigen.

Projectoproep oefenkansen Nederlands voor kinderen

15/05/2020
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) doet een projectoproep naar lokale besturen om deze zomer en de volgende twee schooljaren taalstimulerende vrijetijdsinitiatieven te organiseren voor kinderen van wie de thuistaal niet het Nederlands is.

Gemeenschapscentra in tijden van corona

04/05/2020
De cultuursector was half maart een van de eerste die op eigen initiatief maatregelen nam tegen het oprukkende coronavirus. Sindsdien volgen ook de gemeenschapscentra van de zes faciliteitengemeenten de richtlijnen van de overheid.

INFODAGEN LESSEN NEDERLANDS AUGUSTUS-SEPTEMBER

28/04/2020
In augustus en september zijn er opnieuw infodagen over de lessen Nederlands in onze regio.

Jeugd- en sportbeleidsplannen 2020-2025 goedgekeurd

23/04/2020
Vzw ‘de Rand’ voert het jeugd- en sportbeleid in die faciliteitengemeenten waar het gemeentebestuur dit niet opneemt. Het gaat om gemeenten die destijds geen jeugd- of sportbeleidsplan indienden en waar de voorziene middelen niet ingekanteld werden in het gemeentefonds.

corona update

20/04/2020
Om de verdere verspreiding van het Coronavirus-Covid19 tegen te gaan besliste vzw ‘de Rand’ alle evenementen georganiseerd door GC de Muse t.e.m. 3 mei 2020 af te gelasten.

Eddy Frans en Jo Van Vaerenbergh

31/03/2020
Nieuws uit eigen huis. Op 1 april gaat Jo Van Vaerenbergh aan de slag als nieuwe algemeen directeur van vzw ‘de Rand’. Hij neemt het roer over van Eddy Frans, die met pensioen gaat.

De taaliconen veranderen van stijl

16/03/2020
Vanaf 16 maart zien de taaliconen er helemaal anders uit. Ze zijn eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Annulatie evenementen wegens coronavirus

13/03/2020
Om de verdere verspreiding van het Coronavirus-Covid19 tegen te gaan besliste vzw ‘de Rand’ alle evenementen georganiseerd door GC de Muse t.e.m. 19 april 2020 af te gelasten.

Gamebos – voor kinderen vanaf 8 jaar

09/03/2020
In Passage 4 kan je samen met andere gamers een unieke ervaring beleven.

Nieuws uit het FeliXart Museum

11/02/2020
De laatste maanden beweegt er veel rond het FeliXart Museum. De tentoonstelling Camouflage, Behind the Abstract Pattern: Art – Nature – War kreeg veel persaandacht en trok talrijke bezoekers, uit de streek, maar ook van ver daarbuiten.

Meerjarenplan goedgekeurd

11/02/2020
De gemeenteraad van december 2019 keurde het meerjarenplan 2020-2025 goed. In dat plan staat vermeld wat het gemeentebestuur de komende vijf jaar wil realiseren.

Juf Sonia gaat met pensioen

11/02/2020
Op 10 december werd Sonia Maes 65 en zo werd het voor haar tijd om met pensioen te gaan. Sonia was 26 jaar lang de ‘duivel-doet-al’ in de gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer, de Nederlandstalige school van Drogenbos.

Tweede filmpje voor sportclubs klaar

12/12/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert het tweede filmpje voor de campagne Boest! – samen scoren met Nederlands. Het tweede filmpje helpt trainers en bestuurders om nieuwe leden te verwelkomen in hun club, ook als Nederlands niet hun moedertaal is.

Kookboek in eenvoudig Nederlands

27/11/2019
Naar aanleiding van 5 jaar Cuisine Mundial verscheen een kookboek in eenvoudig Nederlands, met recepten uit 20 verschillende landen.

Jahon combineert goochelen met theater

13/11/2019
Toen hij vijf jaar oud was, zag Joran Custers voor het eerst een goochelaar aan het werk. Het was een ervaring die hem zo prikkelde, dat hij er vijfentwintig jaar later nog door gebeten is. Binnenkort komt hij als goochelaar Jahon naar Drogenbos, met zijn show Jagripon.

‘Kzeg a Moda definitief beschermd als monument

07/11/2019
Estaminet en danszaal Au Cher Ami – vandaag restaurant ‘Kzeg a Moda, op de hoek van de Sterstraat en de Grote Baan in Drogenbos, is een gekend gebouw. Voormalig Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts (N-VA) beschermt Estaminet K’zeg a Moda nu definitief als monument.

Personeelstekort bij politiekorpsen

01/11/2019
De politiekorpsen in de Rand hebben te weinig agenten. Daardoor moeten ze creatief schuiven met uurroosters en taken om de basisdienstverlening te kunnen bieden. ‘Iedereen moet inspringen als dat nodig is’, klinkt het in politiezone WOKRA.

Drie nieuwe gezichten in het FeliXart Museum

01/11/2019
Gudrun Dewilde, Chloé Turlotte en Sophie Lauwereins, zijn recent met een nieuwe job gestart in het FeliXart Museum. De drie nieuwe collega’s vormen een hecht en dynamisch team. Ze hebben veel plannen met het museum en zijn omgeving.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.

Zangkoor Serenata

17/09/2019
In 1965 nemen enkele dames van het toenmalige KAV Drogenbos, vandaag Femma Drogenbos, het initiatief om samen te zingen. Er bestaat al een mannenkoor, maar de vrouwen willen ook graag zingen en ze geven zichzelf de naam ‘De Zingende Moeders’.