submenu

nieuws

Coronamaatregelen in de Muse

08/06/2021
UPDATE : heropening Gc de Muse

Het Gordelfestival keert terug naar de Gordel

17/05/2021
Op 5 september herrijst de Gordel uit zijn as: Na een aantal jaren Gordelfestival keren de organisatoren terug naar de vroegere naam. Het ontstaan van de Gordel en zijn achtergrond is vandaag niet meer goed gekend. Kaaskrabber schetst daarom zijn geschiedenis, en die heeft een link met Drogenbos

Inwoners van Drogenbos krijgen inspraak

12/05/2021
De hoeve waar kunstschilder Felix De Boeck tot aan zijn dood in woonde en werkte, is opnieuw in ere hersteld. De achterdeur waarlangs Felix steevast zijn gasten binnenliet, gaat midden mei open voor de eerste bezoekers. Het werk en leven van De Boeck wordt er tentoongesteld. ‘Het grote publiek is va

Digitaal communiceren

18/12/2020
De gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' geven verenigingen graag tips over hoe ze digitaal contact houden met hun leden.

E-sportcompetitie brengt gamers samen

07/09/2020
De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun willen de gamers van de zes faciliteitengemeenten en Overijse verenigen in e-sportteams, die samen een gaming-liga vormen. Maak je klaar voor een gaming battle tussen de gemeenschapscentra.

GAMEN EN CHATTEN, OOK DIT IS GEMEENSCHAPSVORMING

01/07/2020
Gemeenschapsvorming via een onlinetool, werkt dat? Zeker en vast! De Muse en Just4Fun bouwen samen aan een online gemeenschap rond gamen. We zoeken jongeren en geïnteresseerde volwassenen die het gamen in de vingers hebben en samen met anderen willen gamen.

Jeugd- en sportbeleidsplannen 2020-2025 goedgekeurd

23/04/2020
Vzw ‘de Rand’ voert het jeugd- en sportbeleid in die faciliteitengemeenten waar het gemeentebestuur dit niet opneemt. Het gaat om gemeenten die destijds geen jeugd- of sportbeleidsplan indienden en waar de voorziene middelen niet ingekanteld werden in het gemeentefonds.