submenu

Nieuws uit het FeliXart Museum - 11/02/2020

FeliXart Museum vraagt mening van Drogenbossenaren

De laatste maanden beweegt er veel rond het FeliXart Museum. De tentoonstelling Camouflage, Behind the Abstract Pattern: Art – Nature – War kreeg veel persaandacht en trok talrijke bezoekers, uit de streek, maar ook van ver daarbuiten.

Veel plannen en ideeën waarop we al even broeden worden nu uitgevoerd, samen met de Drogenbossenaren. Ook de komende maanden valt er veel te beleven in het museum.

Van 24 tot 28 februari
creatieve stage Camouflage, van 7 tot 12 jaar
Tijdens de krokusvakantie organiseren we een kampje voor kinderen van 7 tot 12 jaar, geheel in het thema van camouflage. De kampjes in het FeliXart Museum combineren het creatieve met fijne tijd buiten in de boomgaard en het moeras. Nog vlug inschrijven is de boodschap via info@felixart.org of 02 377 57 22.

zondag 8 maart, 12-17 uur
gratis gezinsdag in het FeliXart Museum
Camouflage, Behind the Abstract Pattern: Art – Nature – War loopt nog tot zondag 29 maart. We nodigen je van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken, met het hele gezin. Met deze tentoonstelling werd in het bijzonder aan de jongere bezoekertjes gedacht, die in elke zaal een kistje krijgen waarmee ze kennis kunnen maken met de wereld van camouflage. Het duizelingwekkende van de razzle dazzle, het stoere van het militaire, het fascinerende van het artistieke, het wonderlijke van de natuur. Inwoners van Drogenbos hebben bovendien gratis toegang. Op zondag 8 maart organiseert het FeliXart Museum een gezinsdag, waarbij er zowel buitenactiviteiten (een schattenzoektocht en animatie in de kruidentuin en bij de bakoven van Felix De Boeck), interactieve rondleidingen en een creatieve workshop zijn. Jullie zijn van harte welkom.

donderdag 12 maart, 18-20 uur
verleg met de buurtbewoners over de tuin van Felix De Boeck
Voor de tuin van Felix De Boeck vraagt het team van het FeliXart Museum de inbreng van de Drogenbossenaren. Er liggen al heel wat ideeën op tafel, die in nauwe samenwerking met de gemeente Drogenbos uitgewerkt werden. Bijvoorbeeld volkstuintjes met workshops rond ecologisch tuinieren, een kinderboerderij, een ecologische speeltuin dicht bij woon- zorgcentrum Palmyra of activiteiten rond de bakoven. Deze site is voor en van Drogenbossenaren. Daarom  organiseren we een infoavond in het FeliXart Museum om naar ideeën van de buurtbewoners te luisteren en te kijken wie het project mee wil dragen.

zondag 3 mei, 14-17 uur
feestelijke opening tentoonstelling Abstracte Kunst in Vogelvlucht

Ondertussen werken we volop aan de volgende tentoonstelling: Abstracte Kunst in Vogelvlucht. De collectie van Felix De Boeck wordt daarbij aangevuld met 50 werken van het Museum van Elsene en met de interbellumcollectie van het KMSKA. Zo biedt het FeliXart Museum een totaaloverzicht van de abstracte kunst in België. Opnieuw een heel mooie tentoonstelling, die een heel breed publiek kan aanspreken. Ook bij deze tentoonstelling krijgen de jongere bezoekers speciale aandacht, met een aangepast parcours. Kom alvast een kijkje nemen tijdens de vernissage op 3 mei, waarbij we je graag taart aanbieden.

 


Foto: V. Vasarely, Kara, 1956, private collection - Lieven Segers, Wall installation, 2019 - Equus burchellii böhmi, Royal Belgian Institute of Natural Sciences, Brussels © FeliXart Museum
Uit: kaaskrabber februari 2020