submenu

De Plezante Berkûzen stonden weer op de planken - 29/04/2019

Vrijdag, zaterdag en zondag was Drogenbos weer in de ban van toneel. Met hun conseir 'Surpries in de Cammestroet' konden de zowat 450 aanwezigen genieten van volkstoneel. Het werd een schouwspel vol humor, met veel herkenbare scènes voor de oudere Drogenbossenaars.

Het werd een schouwspel vol humor, met veel herkenbare scènes voor de oudere Drogenbossenaars, maar ook een scenario dat de aanwezigen soms op het verkeerde been zette.

Het sappige dialect van Drogenbos kruidde de dialogen, het decor en de kleding zorgden voor een sprong in de tijd.

De 'schone plaats' van Jeanne en meter, de terugkeer van Polin en Swoiske uit het klooster, waar zij zich hadden teruggetrokken uit lvdvd en de plannen voor het nieuwe parochiecentrum waren de leidraad voor de pauze.

De eerste tv in Drogenbos met Armand Pien en Schipper naast Mathilde, iconische beelden uit die eerste jaren tv, de herinneringen aan de typische feestmenu’s uit die periode en uiteindelijk het grote moment van de trouw met zijn verrassende ontknoping maakten van het tweede bedrijf een apotheose.

Een grote dank aan alle spelers en medewerkers voor dit optreden.

Komt er een vervolg binnen twee jaar?

De spelers hopen van wel, de toeschouwers nog meer, maar dan is zeker wat nieuw bloed nodig. En daarom deze oproep: wie zich geroepen voelt om mee op de planken te staan en vooral veel wil lachen en plezier maken met onze groep is welkom. Neem contact op met Patricia in de Muse. Toneelervaring is niet vereist, maar kennis van ons dialect is zeker nuttig.

André Lerminiaux, voorzitter cultuurraad. 

Bekijk ook